Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

POLICIJA Tjedna analiza prometa

POLICIJA Tjedna analiza prometa

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, odnosno u vremenu od 03. do 09. lipnja na našem području ukupno se dogodilo 28 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće s poginulima u kojoj su 2 osobe smrtno stradale, 13 s ozlijeđenim osobama i 13 sa materijalnom štetom, a u istima je 11 osoba lakše i 7 teže ozlijeđeno
FOTO: ilustracija

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 23 se dogodilo na području Šibenika i to:1 sa poginulom osobom u kojoj je 1 osoba smrtno stradala,12 sa ozlijeđenim osobama i 10 sa materijalnom štetom, a u istima je 7 osoba teže i 10 lakše ozlijeđeno. Na području Knina dogodile su se 3 prometne nesreće, 1 sa poginulom osobom u kojoj je 1 osoba smrtno stradala,1 sa ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena i 1 sa materijalnom štetom. Na području Drniša su se dogodile 2 prometne nesreće sa materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 27, nepoštivanje prednosti prolaska 1, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati – 10, 10,00-15,00 sati – 10,  12,00-14,00 sati – 8.

Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale: utorak i petak 9 ,srijeda i subota 5 .

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 405 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (207), sigurnosni pojas (72), nepropisno uključivanje isključivanje (35), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (15), tehnička neispravnost (8) i tako  dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 18 vozača  i  7 vozila.

Izdvajamo jedan događaja gdje je vozač uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku

– dana, 03.lipnja u 16 sati u Grebaštici, u 16,00 sati, zaustavljen je 32-godišnji vozač osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka, kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu  od 1,74 g/kg,

Apeliramo na vozače bicikla, motocikla i mopeda da odgovorno sudjeluju u prometu i koriste zaštitnu opremu kako bi sačuvali život i zdravlje (kaciga, jakna, hlače, štitnici, čizme i rukavice), a također, skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost motocikla, mopeda, i biciklista u prometu, odnosno pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.

Izvor: PU Šibensko-kninska

Podijeli
Twitter
WhatsApp