Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obilježen Dan Doma za starije osobe Knin i Međunarodni dan starijih osoba

Obilježen Dan Doma za starije osobe Knin i Međunarodni dan starijih osoba

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Uz zamjenika župana Ognjena Vukmirovića i službenika ovlaštenog za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i civilne stradalnike iz Domovinskog rata, Antu Čupića, proslavi Dana Doma za starije osobe Knin pridružili su se i predstavnici Grada Knina, crkve, susjednih općina te ustanova i institucija s kojima Dom surađuje.

– Prvi korisnici Doma uselili su 1. listopada 1999. godine, na Međunarodni dan starijih osoba, zbog čega upravo danas obilježavamo dan našeg Doma – kazala je ravnateljica Cecilija Tolo te se osvrnula na sve ono što je postignuto u posljednjih godinu dana, pohvalila rad svih zaposlenika i posebno se zahvalila donatorima.

– Svi radnici imaju svoj djelokrug posla, mnogi obavljaju teške, složene, odgovorne i zahtjevne poslove, često radimo i s manjkom radnika, npr. medicinskih sestara, ali korisnici nisu zakinuti za zdravstvene usluge, a kada zatreba, tu su i liječnici Doma zdravlja i OB Knin te stomatolozi. Svaki radnik je bitan dio lanca koji uključuje brojne aktivnosti, kao što su zdravstvena skrb i njega, prehrana, socijalni rad i radne aktivnosti, održavanje higijene rublja, administracija, pomoćno-tehnički i drugi poslovi – kazala je ravnateljica.

Nakon pozdravnih govora, uručene su zahvalnice donatorima i pohvalnice korisnicima i zaposlenicima, povodom čega se okupljenima obratio Stanko Gojević, direktor tvrtke KARL DIETZ KIJEVO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu ortopedskim proizvodim, koji je pohvalio rad Doma, na čelu s ravnateljicom, i kazao da bi od svih domova koje je posjetio u Hrvatskoj i inozemstvu, za sebe, izabrao upravo ovaj u Kninu.

Foto: Dom za starije osobe Knin

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp