Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Povijesno zlato hrvatskog taekwondoa – Matea Jelić zlatna na Olimpijskim igrama u Tokiju

Povijesno zlato hrvatskog taekwondoa – Matea Jelić zlatna na Olimpijskim igrama u Tokiju

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Matea Jelić osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Još jutros, Dean Bauer iz Jutarnjeg lista napisao je kako je Matea, osiguravši finale, ostvarila i najveći uspjeh hrvatskog taekwondoa:

Najjednostavnije rečeno i ispisano, hrvatski taekwondo je u ponedjeljak, 26. srpnja 2021. požnjeo najveći uspjeh u ovom sportu dosad.
Ovo je nacionalni, hrvatski taekwondo olimpijski niz – Martina Zubčić (do 57 kg), bronca u Pekingu 2008.; Sandra Šarić (do 67 kg), bronca u Pekingu 2008.; Lucija Zaninović (do 49 kg), bronca u Londonu 2012. i sada, Matea Jelić (do 67 kg), finale u Tokiju (ZLATO)!

Matea je u šesnaestini finala, kategorije do 67 kilograma, svladala Lauren Lee s Haitija, nakon što je dvoboj prekinut zbog prevelike bodovne razlike.

Jutros u četvrtfinalu svladala Brazilku Milenu Titoneli rezultatom 30-9 da bi kasnije u polufinalu svladala Amerikanku Paige McPherson 15-4.

Finale je odlučeno borbom između dvije posljednje europske prvakinje. Jelić je u travnju Britanku pobijedila rezultatom 13:10 i uzela europski naslov, a Williams je prvakinja Europe bila prije tri godine u Kazanju. Matea je pobijedila rezultatom 25-22 i time osigurala zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Finale Matea Jelić 25 – 22 Lauren Williams

Polufinale Matea Jelić 15 – 4 Paige McPherson

Četvrtina finala Matea Jelić 30 – 9 Milen Titoneli

Šesnaestina finala Matea Jelić 22 – 2 Lauren Lee

Mateina obitelj je gledala finale u Kninu s prijateljima, budući da nisu mogli ići u Tokijo radi epidemioloških mjera.

Podijeli
Twitter
WhatsApp