Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

NACIONAL Kako je čelnik kninskog HDZ-a nizom manevara došao do stana u Kninu

NACIONAL Kako je čelnik kninskog HDZ-a nizom manevara došao do stana u Kninu

Podijeli
Twitter
WhatsApp

NACIONAL u svom novom izdanju od utorka donosi priču o potencijalno sumnjivom načinu na koji je Blažević zamijenio stanove te ga naposljetku i dobio.

“Nikola Blažević, dožupan Šibensko-kninske županije, prvi čovjek kninskog HDZ-a i bivši gradonačelnik Knina, na potencijalno sumnjiv način je stigao do vlasništva stana od 84,5 kvadratnih metara u Kninu. Iako Blažević tvrdi da u stjecanju vlasništva nad stanom u Domagojevoj ulici 12 u Kninu nema ništa sporno i da je na sličan način u Kninu podijeljeno oko 2000 stanova, nekoliko je otvorenih pitanja vezanih uz način kako je donedavni šef Stožera Civilne zaštite Šibensko-kninske županije stigao do stana 2012. godine” – navodi Nacional u novom broju.

Blažević je, po informacijama Nacionala koje je potvrdio Ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, krajem devedesetih godina dobio od grada pravo na korištenje stana od 61 kvadratnog metra. Isti stan je Blažević zamijenio za veći stan od 84,5 kvadratnih metara u Domagojevoj ulici. Upravo je ta zamjena prvi sumnjivi detalj u procesu, navodi Nacional.

“Ono što je u cijeloj priči oko stana u Kninu zanimljivo je i činjenica da je prvi zahtjev za vlasništvom nad stanom u Domagojevoj ulici koji je Nikola Blažević poslao tadašnjem Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva 2008. odbijen i da je on vlasnikom stana postao tek pet godina kasnije”.

“Nikoli Blaževiću prvo je Općinsko državno odvjetništvo u Kninu odbilo priznati pravo nad vlasništvom stana, da bi nakon reakcije i suprotnog mišljenja Državnog odvjetništva u Zagrebu promijenilo svoj stav te je u siječnju 2013. odobrilo potpisivanje ugovora između Blaževića i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije”.

Blažević je u imovinskoj kartici naveo da je stan dobio darovnim ugovorom, ali iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje tvrde da je Blažević potpisao ugovor o prijenosu vlasništva.

Kompletnu priču, “kako je čelnik kninskog HDZ-a nizom manevara došao do stana u Kninu”, pročitajte u tiskanom izdanju NACIONALA.

Podijeli
Twitter
WhatsApp