Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Završen projekt “Upravljanje Karijerom”

Završen projekt “Upravljanje Karijerom”

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Projekt „Upravljanje karijerom“ trajao je 15 mjeseci i uspješno je realiziran na način da je ostvaren postavljeni cilj koji je bio povećanje zapošljivosti te mogućnosti za zapošljavanje za nezaposlene osobe, i ostale osobe, s područja grada Knina. 

Projekt je obuhvatio tri osnovna projektna elementa: 

  1. Aktivnosti usmjerene na razvoj i unapređenje socijalnih usluga i sadržaja na području grada Knina,
  2. Promidžbu i vidljivost
  3. Upravljanje projektom i administracija

Kroz prvi element provedene su aktivnosti Osposobljavanja ciljane skupine, održavanja radionica o poduzetništvu, jačanju mekih vještina ciljane skupine te je odrađeno studijsko putovanje. Ovaj element je doprinio prvenstveno povećanju mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba, ali i drugih osoba koji su željeli poboljšati status na tržištu rada. Navedeno se ostvarilo kroz tri osnovna načina. Prvi je bio kroz osposobljavanje radnika za zanimanja: montera suhe gradnje i soboslikar-ličilac, koja su tražena na tržištu od strane poslodavaca. Drugi dio se odnosio na pružanje informacija o osnovama poduzetništva gdje je ciljana skupina dobila mogućnost upoznati se s osnovnim elementima poduzetništva. Treći dio povećanja mogućnosti zapošljavanja je obuhvatio razvoj i provedbu prilagođenih usluga zapošljavanja za dio ciljane skupine.

Kroz drugi i treći element su zadovoljeni opći projektni elementi definirani uputama za prijavitelje, promidžbe projekta te upravljanje istoga. 

Uz ostvaren postavljeni cilj projekta, projekt je uspješno ostvario i postavljene pokazatelje, odnosno iste je značajno nadmašio. U projektnim aktivnostima je tako sudjelovalo više od postavljenih 20 nezaposlenih osoba sa područja grada Knina, više od 5 osoba s invaliditetom, te više od 10 osoba mlađih od 25 godina. Osim znanja iz specifičnih područja, prikazana ciljana skupina poboljšala je i svoje socijalne i interpersonalne vještine što je poboljšalo njihove mogućnosti u traženju posla. Kroz savjetovanje i radionice o poduzetništvu stvorile su se pretpostavke da će u skoroj budućnosti nekoliko članova ciljane skupine otvoriti i svoju tvrtku.

Sam projekt je prijavljen u suradnji Strukovne Udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima – Centar HR iz Zagreba, kao nositelja, i Pučkog otvorenog učilišta Knin, kao partnera. Projekt je u cjelokupnome iznosu financiran iz Poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru, odnosno iz Europskog socijalnog fonda kojem Poziv pripada. 

Ukupna ugovorena vrijednost projekta je iznosila 888.975,22 kuna, a provedba je trajala 15 mjeseci i sukladno Pozivu provedena je u gradu Kninu. 

No završetkom ne prestaju postavljeni ciljevi projekta. Projekt ima osiguranu održivost kroz nekoliko čimbenika. Prvi je taj što će se nositelj i partner na projektu javljati i na nove projekate, te će se tako osigurati sredstva za nastavak provođenja osposobljavanja ciljanih skupina i s tim povezanih aktivnosti, a što će doprinijeti poboljšanju socio-ekonomske situacije tih skupina i u budućnosti. Također, nakon završetka projekta nositelj i partner će nastaviti pružati podršku ciljanim skupinama i jačati svoj utjecaj na javne politike kako bi se doprinijelo ispunjenju cilja poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Kontakt za više informacija:

Strukovna Udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima – Centar HR
Martićeva 73, 10000 Zagreb
OIB: 70737991692
www.hrcentar.hr
Saša Jurković, predsjednik udruge
E-mail: kontakt@hrcentar.hr

Za više informacija o EU fondovima posjetite stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr

Sponzorirani članak

Podijeli
Twitter
WhatsApp