Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Eko kutci u našem gradu

Eko kutci u našem gradu

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Učenici, projektni tim OŠ Domovinske zahvalnosti, članovi Ekološke udruge Krka i naši suradnici  na projektu, djelatnici Čistoće i zelenila i školski domari, napravili su tri eko kutka u našem gradu. Nalaze se ispred udruge sv. Bartolomej, DV Cvrčak i OŠ dr. Franje Tuđmana. Napravljeni su u sklopu školskog projekta Eko kutak u našem gradu.

Posađene su ljekovite i začinske biljke koje će privući pčele i razne zanimljive kukce, a eko kutke krasi  i hotel za njih. Nadamo se kako će korisnici ustanova i građani uživati u eko kutcima i pratiti njihov rast  i posebno uživati u istraživanju njegovih stanovnika i učenju.

Tijekom aktivnosti ispred OŠ dr. Franje Tuđmana, učenici OŠ Domovinske zahvalnosti podijelili su građanima i učenicima platnene vrećice s logom projekta i informativne letke. Objasnili su im važnost eko kutka te potaknuli na promišljanje o važnosti pčela i sadnji medonosnih biljaka. Učenici će, kroz letke koje su dobili, informirati članove svoje obitelji o eko kutku te tako proširiti vijest o njihovom značaju široj zajednici.

Događaj su medijski popraviti radio Knin i redakcija HRT-a Šibenik.

Nadamo se kako ćemo u svom gradu vidjeti još sličnih eko kutaka i medonosnih biljaka u vrtovima naših sugrađana.

Sve aktivnosti školskog projekta Eko kutak u našem gradu dio su projekta Znanje za održivo djelovanje. Nositelj projekta je Zelena Istra, a projekt financiraju Vlada RH, Ured za udruge i Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Podijeli
Twitter
WhatsApp