Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Na Baldekinu obilježena 31. obljetnica prerane smrti košarkaške legende, „našeg malog“ – Dražena Petrovića

Na Baldekinu obilježena 31. obljetnica prerane smrti košarkaške legende, „našeg malog“ – Dražena Petrovića

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Uz izaslanstvo Grada Šibenika, Zajednicu sportova Grada Šibenika i Zajednicu sportova Šibensko-kninske županije te predstavnike sportskih klubova i udruga, počast košarkaškoj legendi odalo je i izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom, dr. sc. Markom Jelićem i zamjenicom župana, Iris Ukić Kotarac. 

– Prošla je točno 31 godina od preranog odlaska Dražena Petrovića, našeg velikog sportaša i velikog čovjeka, koji je već jako mlad ostvario vrhunske rezultate u košarci. No, uvijek je ostao skroman i dijete svoga grada. Danas je, također, dan hrvatske diplomacije kojim se obilježava papinsko  priznanje Hrvatske daleke 879. godine. Prigodno je stoga prisjetiti se velike i važne ulogu koju je upravo Dražen Petrović, kao jedan od najpoznatijih europskih i svjetskih košarkaša, odigrao devedesetih godina. U onim teškim danima nastanka nove države, prenosio je glas nas i naše Domovine.  Neka nam Dražen uvijek bude uzor, čuvajte uspomenu na njega i svijet će biti bolje i ljepše mjesto za život! – kazao je župan Jelić.

Program obilježavanja vodili su učenici OŠ Juraj Šižgorić, uz nastup klape Bunari, a u organizaciji Škole košarke „Dražen Petrović“ uskoro će se u Šibeniku održati turnir u ženskoj košarci (U14) pod nazivom „Sjećanje na Dražena“. Odigravanje košarkaških utakmica započinje u subotu, 8. lipnja, u 15 sati u sportskoj dvorani OŠ Meterize.

Dražen Petrović poginuo je u prometnoj nesreći 7. lipnja 1993. godine, na autocesti kod njemačkog grada Ingolstadta, samo dan nakon svog posljednjeg nastupa u dresu hrvatske košarkaške reprezentacije, u kvalifikacijima za Europsko prvenstvo u Wrocławu.  

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp