Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Veleposlanica SAD-a u nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Veleposlanica SAD-a u nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Veleposlanica  Rayes se zahvalila županu na gostoprimstvu i istaknula da je ovo njezin prvi službeni posjet Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. Župan je upoznao veleposlanicu s posebnostima naše županije čiji je razvoj, uz bogatu kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote, usmjeren na gospodarstvo odnosno turizam i industrijski sektor. Uz to, županija je vodeći ili pridruženi partner na brojnim europskim projektima, kao što su oni vezani uz izgradnju Posjetiteljskog centra Kanal sv. Ante i Regionalnog centra kompetentnosti (RCK).
– Sada nam je prioritet fokusirati se na obnovu sveukupno šest osnovnih škola, povezati Tvrđavu sv. Nikole s kopnom i nastaviti s uspješnim ulaganjem u promet, zdravstvo, očuvanje prirode i održivi razvoj te brojna druga područja – kazao je župan i dodao da je posebno ponosan na to što od početka svog mandata, zajedno sa svojim zamjenicima, prakticira načelo jednakosti.
– Počeo sam se baviti politikom sa željom da učinim nešto dobro i korisno za svoj grad i svoju županiju. Stoga smatram da, prilikom zapošljavanja, politička pripadnost nije bitna, već se jedino znanje i sposobnost trebaju uzimati u obzir.

Župan i veleposlanica razgovarali su još i o nedavnim požarima, demokratskim procesima i važnostima lokalne uprave te uspješnoj suradnji između naših dviju prijateljskih država.
Župan se zahvalio veleposlanici na dolasku, dok je veleposlanica izrazila uvjerenje u to da će se kvalitetna suradnja između SAD-a i Hrvatske te Šibensko-kninske županije uspješno nastaviti i u budućnosti.

Veleposlanica Rayes je već jutros posjetila Grad Šibenik, a večeras će prisustvovati otvorenju Prvog međunarodnog filmskog festivala u Šibeniku (CIFF) u Hrvatskom narodnom kazalištu. 

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp