Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Primoštenu dodijeljena titula najbolje jadranske destinacije po izboru Večernjakove turističke patrole

Primoštenu dodijeljena titula najbolje jadranske destinacije po izboru Večernjakove turističke patrole

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Uz domaćina, općinskog načelnika Stipu Petrinu, svečanoj dodijeli nagrada nazočili su ministar turizma i sporta Tonči Glavina, župan Šibensko-kninske županije, dr. sc. Marko Jelić i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, mr. sc. Krešimir Šakić, gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić i brojni drugi uvaženi gosti.

– U obilasku destinacija trudimo se biti, prvenstveno, poticajni za razvoj destinacija. Volimo pohvaliti ono što je dobro, ali i ukazati na ono što nije. Da nije tako, ne bi trajali skoro pola stoljeća! – kazao je na samom početku glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, dodavši da se Večernjakova turistička patrola dodjeljuje od davne 1975. godine.

Ministar turizma i sporta, Tonči Glavina, istaknuo je da je Primošten ove godine ostvario oko 600 tisuća noćenja, od čega je tek 50 tisuća bilo u hotelskom smještaju, što potvrđuje koliko se gostoprimstvo ovdje cijeni.

Načelnik Općine Primošten, Stipe Petrina, zahvalio se Večernjem listu na dodijeljenoj nagradi, ali i vjernim gostima koji promoviraju Primošten putem društvenih mreža te, ponajviše, samim Primoštencima: 
– Hvala mojim sumještanima koji znaju da je turizam puno više od mora i sunca, a osmijeh i gostoprimstvo razlog su zašto se gosti vraćaju u Primošten i tu osjećaju kao doma – kazao je Petrina i dodao da Općini ovo nije prva nagrada, jer je još 2007. godine osvojila zlatnu medalju i prestižni Zlatni cvijet Europe za hortikulturno i urbano uređenje mjesta.

Primošten je izabran za najbolju jadransku destinaciju u konkurenciji od 29 turističkih mjesta koje je Večernjakova patrola obišla ovog ljeta, a od maksimalnih sto bodova, osvojio je čak 97. Pri tom su se u obzir uzeli i ocjenjivali gostoljubivost i susretljivost domaćina, čistoća i urednost mjesta, plaže, kvaliteta ugostiteljske ponude, raznovrsnost smještajnih kapaciteta, događanja i sadržaji za djecu, opskrbljenost, autohtonost te opći dojam.

Čestitamo Općini Primošten, načelniku i svim mještanima na osvajanju ove prestižne i najstarije turističke nagrade u Hrvatskoj!

 

 

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp