Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Robert Marić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Knina

Robert Marić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Knina

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) potvrdila je Roberta Marića kao svog kandidata za gradonačelnika Knina na predstojećim lokalnim izborima. Odluka je donesena na gradskom odboru prije koji tjedan.

Marić trenutno obnaša dužnost predsjednika kninskog ogranka HDZ-a i vijećnika u Županijskoj skupštini. Njegova kandidatura označava nastojanje HDZ-a da ponovno preuzme upravljanje gradom nakon dva izborna ciklusa u kojima nisu uspjeli osvojiti gradonačelničku poziciju.

Očekuje se da će stranka uskoro objaviti i ime Marićevog zamjenika, budući da rok za službenu objavu kandidatura još nije istekao. Prema neslužbenim izvorima, Ante Dujić trebao bi biti kandidat za zamjenika gradonačelnika.

U drugim gradovima Šibensko-kninske županije HDZ je također donio odluke o svojim kandidatima. Željko Burić će po četvrti put biti kandidat za gradonačelnika Šibenika, što je potvrdio Gradski odbor stranke. U Vodicama i Skradinu neće biti promjena, pa će se ponovno kandidirati Ante Cukrov i Antonijo Brajković.

Drniški HDZ odlučio je kandidirati Tomislava Dželaliju za gradonačelnika, umjesto dosadašnjeg Josipa Begonje, koji je tu dužnost obnašao od 2013. godine.

Što se tiče kandidata za župana, očekuje se da će Županijski odbor HDZ-a predložiti Paška Rakića, predsjednika šibenskog Gradskog odbora.

Središnjica stranke u Zagrebu još treba potvrditi sva imena kandidata za lokalne izbore koji će se održati u svibnju sljedeće godine.

Podijeli
Twitter
WhatsApp