Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Toni Ivanković, kninski dječji gradonačelnik, izabran za člana Nacionalnog Eurochild foruma

Toni Ivanković, kninski dječji gradonačelnik, izabran za člana Nacionalnog Eurochild foruma

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Izbori za 3. saziv Nacionalni Eurochild Forum – NEF Hrvatske održani su početkom ožujka 2024. godine na kojima je sudjelovalo i Dječje gradsko vijeće Grada Knina s uspješnom kandidaturom svog vijećnika i dječjeg gradonačelnika Tonija Ivankovića. 

Dječje gradsko vijeće Grada Knina osnovano je u 2022. godini i ovo je prvi mandat u kojem djeluju na ostvarivanju dječjih prava u svojoj zajednici. Pravo sudjelovanja imali su svi aktivni dječji vijećnici i članovi dječjih foruma iz Republike Hrvatske koji imaju više od 10, a manje od 15 godina. Kandidati su imali pravo predstaviti sebe i svoje ciljeve pred Komisijom koju su činila tri člana prethodnog saziva NEF-a.

NEF Hrvatske pokrenut je od strane Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Društva Naša djeca Opatije uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike radi poticanja gradova na osnivanje i djelovanje Dječjih vijeća te omogućavanja aktivnog sudjelovanja djece u donošenju odluka vezanih za život djece i mladih na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini sukladno Konvenciji UN-a o pravima djeteta.

3.saziv NEF-a Hrvatske broji 18 vijećnika iz Crikvenice, Opatije, Osijeka, Požege, Pregrade, Sv. Ivan Zeline, Tuhelja, Velike Gorice te Knina. Trajanje mandata vijećnika NEF-a je dvije godine tijekom koje će biti organizirane brojne aktivnosti kako bi djeca mogla dijeliti svoje mišljenje, učiti o europskim temama, zagovarati prava djece u Republici Hrvatskoj te utjecati na donosioce odluka prijedlozima prema Eurochild organizaciji i tijelima Vijeća Europe.

Čestitamo našem predstavniku Toniju Ivankoviću i želimo mu sretan početak mandata!

Podijeli
Twitter
WhatsApp