Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Župan obišao požarište u zaleđu Skradina

Župan obišao požarište u zaleđu Skradina

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Sa županom su u obilasku lokacije DVD-a Dubravica bili gradonačelnik Grada Skradina Antonijo Brajković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić, voditelj Službe civilne zaštite Šibenik Dražen Bilać te službenice ovlaštene za privremeno obavljanje poslova pročelnika, dr. sc. Sanja Slavica Matešić i Višnja Marasović. 

Župan se zahvalio svim vatrogascima koji se od jučer nadljudskom naporima bore s požarom te naglasio da će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se pomoglo žiteljima skradinskog kraja koji su pretrpjeli štetu uslijed ovog požara:

– U dogovoru s gradonačelnikom Grada Skradina zatražit ćemo proglašenje velike nesreće, a imamo i financijska sredstva za interventne situacije koje možemo iskoristiti za pomoć našim sugrađanima – kazao je župan Jelić i dodao da je požar još aktivan, a s više će informacija raspolagati tek kad se okonča.

Požarom je zahvaćena makija, nisko raslinje i borova šuma na površini od 780 ha. Prema najnovijim informacijama iz HVZ-a, vatrogasci aktivno rade na požaru u blizini Skradina – Ićevo te aktivno prate stanje na požarištu. Zbog promjene smjera vjetra, došlo je do razbuktavanja na jednom dijelu i požar se širi sjeveroistočno. Na požaru djeluju 2 Canadaira, 106 vatrogasaca i 36 vozila. Dio snaga je sa skradinskog požara preusmjeren na novi požar na području Danilo – Kraljice. 

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp