Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ŽUPAN JELIĆ: SRETAN DAN PLANETE ZEMLJE, 22. TRAVNJA!

ŽUPAN JELIĆ: SRETAN DAN PLANETE ZEMLJE, 22. TRAVNJA!

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, 22. travnja, šibensko-kninski župan dr. sc. Marko Jelić istaknuo je važnost brige o okolišu te poručio da je briga o okolišu ujedno i briga o budućnosti.

Danas slavimo Dan planete Zemlje koji se svake godine obilježava s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti zaštite okoliša, posebice u kontekstu klimatskih promjena, globalnog onečišćenja i gubitka bioraznolikosti.

Kroz sudjelovanje u nekolicini europskih projekata i vlastita ulaganja, Šibensko-kninska županija nastavlja voditi brigu o zaštiti okoliša, održivom razvoju i obnovljivim izvorima energije, te aktivno pruža potporu i podršku svim onim projektima i inicijativama koje za cilj imaju očuvanje okoliša i bioraznolikosti naše županije, već nadaleko poznate po svojim prirodnim ljepotama.

Stoga, sretan Vam Dan planete Zemlje! Neka nam današnji dan bude podsjetnik na to koliko je važno odgovorno brinuti o okolišu, jer briga za okoliš, briga je i za budućnost – zeleniju, održiviju i sretniju budućnost! 

Župan
dr. sc. Marko Jelić

Foto: Arhiva NP “Krka”

Podijeli
Twitter
WhatsApp