Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zamjenica župana na otvorenju XIII. konferencije socijalnih radnika u Vodicama

Zamjenica župana na otvorenju XIII. konferencije socijalnih radnika u Vodicama

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Uz zamjenicu župana Iris Ukić Kotarac, konferenciji su nazočili državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – Marija Pletikosa, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika – Štefica Karačić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Tatjana Štritof, ravnateljica Zavoda za socijalni rad u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike – Tatjana Katkić Stanić, predstavnik Grada Vodica Luka Lipić te veliki broj socijalnih radnika, kao i drugih stručnjaka u sustavu socijalne skrbi.

Jedan od pokrovitelja ovogodišnje konferencija je i Šibensko-kninska županija.
– Izabrali ste profesiju koja je izuzetno bitna u društvu, iako se, nažalost, često u javnosti spominje u negativnom kontekstu. Naše društvo je trenutačno suočeno s brojnim izazovima i promjena koje možemo prebroditi zahvaljujući vašem radu i predanosti. Zato budite glasni i preko svojih saborskih zastupnika inzistirajte na tome da sve prijeko potrebne promjene koje olakšavaju vaš rad dobiju i svoj zakonski okvir, jer legislativa nije samo prazno slovo na papiru, već nekome može biti razlika između života i smrti – kazala je zamjenica župana i poželjela svim sudionicima konferencije uspješan i plodonosan rad.

Konferencija pod nazivom “Socijalni rad za pravedno i participativno društvo” održava se u hotelu Olympia od 23. do 25. rujna, s fokusom na teme kao što su unaprjeđenje participacije korisnika u provedbi socijalnih usluga, migracije i promjene u praksi te profesionalna etika i izazovi u procesu socijalnog rada.

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp