Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Za točno tri mjeseca od danas oglasit će se start 3. Krka polumaratona

Za točno tri mjeseca od danas oglasit će se start 3. Krka polumaratona

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Nakon što je, zbog epidemioloških mjera, odgođena utrka koja se trebala održati u travnju, organizatori su u dogovoru s institucijama, pronašli novi datum – subotu, 26. rujna 2020.

Mjesto starta utrke ostaje isto – Eko kampus „Krka“ u Puljanima, kao i cilj – amfiteatar Burnum. Svi trkači registrirani za utrku ne moraju ponovo prijaviti ili potvrditi svoje sudjelovanje na utrci. Sve registracije automatski će se prenijeti na novi datum. Kako ne bi ostali zakinuti, oni registrirani trkači koji ove godine možda neće moći sudjelovati u novom terminu, mogu prenijeti svoju registraciju na drugu osobu ili odgoditi svoju prijavu za utrku 2021. godine.

Format utrke ostaje isti. Trče se polumaraton i FunRun utrka na 5,5 km te omiljene dječje utrke na Burnumu. Tu je i penjačko-trkački izazov – kruna cara Trajana, nagrada trkačima koji najbrže savladaju uspon iz kanjona rijeke Krke kod slapa Brljan.

Ove godine natjecatelji i navijači imat će priliku doživjeti Nacionalni park „Krka“ u prvim bojama jeseni te uživati u prirodi i sasvim drugačijem krajoliku nego što je početkom travnja u originalnom terminu. Svi koji se još nisu prijavili, još uvijek stignu putem poveznice https://www.utrka.com/utrke/krka/2020/info/, a informacije o samom događaju mogu se pronaći na službenoj stranici utrke www.krka.run. Startni paket za svakog trkača, između ostalog bogatog sadržaja, uključuje i ulaznicu za Nacionalni park „Krka“, koja se može iskoristiti u vikendu utrke.

Staza polumaratona lijepa je i dinamična, započinje u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima, prolazi autohtonim mjestima prepunim starih kamenih kuća i suhozida u podnožju Promine, spušta se u kanjon Krke pored Brljanskog jezera i potom uspinje prema amfiteatru Burnum, vojnom logoru antičkog Rima, u kojem je cilj utrke. Na tih 21 098 metara odvijale su se tisuće godina ljudske povijesti i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik. Na oko četiri kilometra gornjeg toka rijeke Krke smjestilo se pet slapova, tri srednjovjekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovjekova življenja, uvijek isprepletenog sa životom rijeke. Za većinu posjetitelja to je nepoznata Krka. Gotovo je nevjerojatno da na suhom, krševitom prostoru duboka kanjona postoje tolika čudesna mjesta, što su ih oblikovali ljudi ili rijeka, koje nam valja upoznati.

Podijeli
Twitter
WhatsApp