Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Šibeniku položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom obilježavanja 29. obljetnice VRO Oluja

U Šibeniku položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom obilježavanja 29. obljetnice VRO Oluja

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Uz izaslanstvo Šibensko-kninske županije, vijenac je položio i svijeću zapalio izaslanik Potpredsjednika Vlade RH i Ministra obrane – voditelj Područnog odsjeka za poslove obrane Šibenik Miroslav Kokić, izaslanici Potpredsjednika Vlade i Ministra hrvatskih branitelja RH – Miroslav Cukrov i Ivica Požar-Perković, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić te izaslanstva braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, policije i političkih stranaka.

– Hrvatska ne bi postojala da nije bilo hrabrosti i požrtvovnosti naših branitelja. Pobjedu donose ljudi, duh i vjera, a narod bez domovine je kao čovjek bez doma. Zato čuvajmo i učinimo još boljom našu domovinu, koju smo teškom mukom stekli –kazao je župan i svim građanima i žiteljima Šibensko-kninske županije te hrvatskim braniteljima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Komemorativni skup posvećen poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, čijih je 269 imena tom prigodom i pročitano, održan je kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu. Svi prisutni položili su ruže na spomen obilježje s uklesanim imenima hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili za Domovinu, a molitvu odrješenja predvodio je vojni kapelan don Darko Poljak.

 

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp