Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U ŠIBENIKU ODRŽANA 27. SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

U ŠIBENIKU ODRŽANA 27. SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Danas je u prostorijama Adriatic Business Centra u Šibeniku održana 27. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, kojoj je nazočilo 31 od ukupno 39 županijskih vijećnika, a na kojoj je usvojena 41 od ukupno 44 točaka dnevnog reda.

27. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije započela je aktualnim satom kojim su dominirale teme vezane uz zdravstvenu skrb, građanski odgoj i obrazovanje, obnovu broda Tijat, Prostorni Plan Šibensko-kninske županije, a posebna se rasprava pokrenula oko dostupnosti zdravstvene zaštite u Općini Murter-Kornati.

V. d. ravnatelj Doma zdravlja Šibenik, dr. med. Petar Čagalj kazao je da su općine kao Murter suočene s manjkom medicinskog kadra odnosno liječnika primarne zdravstvene zaštite i medicinskih sestara, no ovom se problemu planira pristupiti internim preraspodjelama.

Župan dr. sc. Marko Jelić dodao je da Županija dodjeljivanjem stipendija studentima sveučilišnih studija medicine, farmacije i ostalih medicinskih područja sukladno iskazanim potrebama županijskih zdravstvenih ustanova nastoji motivirati mlade ljude da biraju i studiraju deficitarna zanimanja.

Na pitanje vijećnice Anite Aužine o politici zapošljavanja u Šibensko-kninskoj županiji, župan dr. sc. Marko Jelić odgovorio je da će 30 zaposlenika otići u mirovinu do kraja 2026. godine, zbog čega raste potreba za zapošljavanjem vježbenika i pripravnika odnosno ulaganja u mlade ljude o kojima ovisi budućnost županijske uprave.

Po završetku aktualnog sata i usvajanja zapisnika s 26. sjednice Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, većinom glasova usvojen je predloženi Dnevni red s dopunama. Na sjednici je prihvaćena 41 od ukupno 44 točaka, a sljedeće točke nisu izglasane: Izvješće o radu župana Šibensko-kninske županije za razdoblje srpanj-prosinac 2023. godine, Dopis kojim se traži donošenje Odluke o isplati plaće u cijelosti radnicima Cesta Šibenik za vrijeme provedeno u štrajku te Prijedlog Odluke o izvještaju o stanju ZZJZ ŠKŽ s preporukom Upravnom vijeću za razrješenje ravnateljice Zavoda iz razloga posebno lošeg financijskog stanja ZZJZ.

Uz to su na današnjoj sjednici donesene odluke o dodijeli nagrada i priznanja Šibensko-kninske županije istaknutim pojedincima i društvima za 2024. godinu. 
Gordani Birin dodjeljuje se Grb Šibensko-kninske županije zbog izuzetnog doprinosa u dugogodišnjem djelovanju na području kulture, osobito kroz promoviranje vodičke kulturne baštine, njenog valoriziranja i očuvanja, a Josi Smoliću zbog iznimnog doprinosa u razvoju obrtništva i poduzetništva kao i organiziranja niza manifestacija kojima se promovira Šibensko-kninska županija u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Društvo sportske rekreacije „Feel the power“ dobit će Plaketu Šibensko-kninske županije zbog doprinosa u razvoju sporta, brojnih natjecateljskih nastupa i osvajanja medalja u zemlji i inozemstvu te promoviranju Šibensko-kninske županije, a Radio Ritam zbog višegodišnjeg neprekidnog djelovanja lokalnog radija, osobitog doprinosa u Domovinskom ratu i organiziranja brojnih kulturno-zabavnih, sportskih i humanitarnih događanja na području Šibensko-kninske županije 

Ivica Tucak primit će Nagradu Šibensko-kninske županije zbog izuzetnih sportskih postignuća i doprinosa sportskoj zajednici, izvanrednom vođenju hrvatskog veterpolskog tima i promoviranju Šibensko-kninske županije u Republici Hrvatskoj i svijetu, a Goran Ercegović zbog iznimnog doprinosa u razvoju sporta, osobito kao osnivaču malog nogometa, te dugogodišnjem igraču i treneru malog i velikog nogometa na području Šibensko-kninske županije.

Podijeli
Twitter
WhatsApp