Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Svečano obilježene obljetnica pogibije Marinka Karduma i osnutka specijalne jedinice policije „Jastrebovi“

Svečano obilježene obljetnica pogibije Marinka Karduma i osnutka specijalne jedinice policije „Jastrebovi“

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Povodom svečanog obilježavanja 33. godišnjice pogibije Marinka Karduma, izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno zamjenicom župana, Iris Ukić Kotarac, položilo je vijenac i zapalilo svijeću na šibenskom mostu, kod Spomenika Marinka Karduma, a povodom obilježavanja 34. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije „Jastrebovi“ Šibenik, vijenci su položeni i svijeće zapaljene kod Spomenika pripadnicima SJP „Jastrebovi“ u Mandalini, ispred zgrade policije uprave.

Uz izaslanstvo Šibensko-kninske županije, počast Marinku Kardumu i poginulim pripadnicima specijalne jedinice policije „Jastrebovi“ odala su i izaslanstva gradova Šibenik, Vodice i Skradin, izaslanici Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane RH te predstavnici Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi“ i ostalih udruga specijalne policije iz cijele Hrvatske, kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Molitvu odrješenja za obje komemoracije predvodio je policijski kapelan, don Darko Poljak.

Marinko Kardum poginuo je 17. rujna 1991. godine, braneći Šibenik i Vodice, kao pripadnik posebne jedinice policije PU Šibensko-kninske. 

Program 33. obljetnice Spomendana Rujanskog rata nastavlja se danas u popodnevnim satima u Rogoznici, gdje se u 16 sati polažu vijenci na središnjem križu na mjesnom groblju, a u 17 sati je na rasporedu obilazak vojarne Zečevo. Sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i ratnog biskupa Srećka Badurinu održat će se u Šibeniku, u katedrali sv. Jakova, s početkom u 19 sati. 

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp