Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Županija: S Iskra brodogradilištem potpisan ugovor za usluge popravka i održavanja broda Tijat

Županija: S Iskra brodogradilištem potpisan ugovor za usluge popravka i održavanja broda Tijat

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Danas su u prostorijama Šibensko-kninske županije župan dr. sc. Marko Jelić i predsjednik Uprave Iskra brodogradilišta 1, Roko Vuletić, potpisali Ugovor za usluge popravka i održavanja broda Tijat čija cijena, sukladno odabranoj ponudi, iznosi ukupno 47.891,83 eura s uključenim PDV-om.

Po riječima župana dr. sc. Marka Jelića, ugovorena usluga popravka i održavanja tek je početak priče obnove Tijata i potrebna priprema za njegovu finalnu rekonstrukciju:

– Iznimno me veseli što će ovaj posao preuzeti domaća tvrtka svjetskog glasa i jedna od perjanica gospodarstva u našoj županiji – Iskra brodogradilište, koja se najviše i bavi obnovom plovnih objekata i brodova. Sredstva za sanaciju broda većinom su osigurana iz donacija, a uz to što će biti brod-muzej, Tijat će se koristiti i za djelomični nadzor kakvoće mora – kazao je župan te se posebno zahvalio svim partnerima, gradovima Vodicama i Skradinu, općinama Tisnom i Tribunju te Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije koja u Tijatu vidi vrijedan turistički resurs.

Predsjednik Uprave Iskra brodogradilišta 1, Roko Vuletić, istaknuo je da im je ovaj posao dodijeljen putem transparentnog javnog natječaja na što je posebno ponosan:
– Gradnja i obnova brodova je naš core business, imamo iskustva kad je riječ o rekonstrukciji i prenamjeni brodova, a i sam brod Tijat smo godinama održavali dok je još bio u sastavu Jadrolinijine flote. Izuzetno mi je drago što ćemo obaviti ovu primarnu reparaciju, odnosno preventivno-interventno održavanje kako bi se brod na siguran način zadržao u plovnom stanju i kako bi se napravila sva potrebna mjerenja i analize za finalni projekt rekonstrukcije – rekao je Vuletić.

– Ovo je dobra priča s kojem se ponosimo te se nadam da ćemo do kraja iduće godine, za Tijatov 70. rođendan, odraditi veći dio posla i omogućiti Tijatu da zasja u punom sjaju – zaključio je župan.

Podijeli
Twitter
WhatsApp