Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Priopćenje za medije lokalnog HDZ-a: “NL Marka Jelića progoni neistomišljenike u Kninu”

Priopćenje za medije lokalnog HDZ-a: “NL Marka Jelića progoni neistomišljenike u Kninu”

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Lokalni HDZ je poslao priopćenje za medije koje prenosimo u potpunosti:

Vodeći se sveukupnom situacijom vezanom uz borbu s korona virusom, u posljednjih nekoliko mjeseci suzdržali smo se od komentara na rad gradske vlasti u Kninu kao i na rad ustanova i trgovačkih društava kojima je Grad Knin osnivač, a time i od političkog djelovanja na kninskoj političkoj sceni. Nažalost, Nezavisna lista Marka Jelića i većina rukovodećih kadrova koje je postavila na čela gradskih institucija koriste trenutačnu situaciju kako bi se obračunali s preostalim političkim neistomišljenicima. Obrazac postupanja ionako postoji, ako uzmemo u obzir sve one koje su, na ovaj ili na onaj način, maknuli s pozicija i radnih mjesta (ili im nisu dali priliku) u Komunalnom poduzeću, Čistoći i zelenilu, Upravitelju, dječjem vrtiću, javnoj vatrogasnoj postrojbi, kninskom muzeju, turističkoj zajednici, gradskoj upravi…. Neke su ostavili i bez kruha. Oni, dakle, ne misle stati, zbog čega moramo progovoriti na ovaj način. ­

Hrvatska demokratska zajednica putem svojih izvora saznala je da je zaposleniku Kninskog muzeja Goranu Mrnjavcu, prof., kustosu u muzeološkom postavu ”Oluja ’95”, izdano upozorenje zbog kršenja obveza iz radnog odnosa. Za pretpostaviti je da će gospodin Mrnjavac iskoristi svoje pravo na pravnu zaštitu, slijedom čega se u ovom priopćenju ne bi bavili pravnim i proceduralnim karakterom zaštite njegovih radnih prava.

Upozorenje, samo po sebi, ne bi bilo vijest kada se ne bi znalo za što se tereti prof. Mrnjavca ili što slijedi nakon upozorenja. Nažalost, razlozi ili okolnosti zbog kojih ga se stavlja u situaciju u kojoj će, posljedično, sljedeći korak biti otkaz ugovora o radu su zastrašujući. Naime, lokalni moćnici koncentrirani u liku i djelu čelnih ljudi Nezavisne liste Marka Jelića i ravnatelja Kninskog muzeja terete Gorana Mrnjavca za izraženo građansko mišljenje na privatnom facebook profilu. Tema je devastacija zidina kninske tvrđave ili mišljenje građanina, ali i gradskog vijećnika, o zahvatima odnosno novogradnji na strmoj litici podno Bandijera na kninskoj tvrđavi. Ne znamo tko je naručitelj poslova, ni tko je izvođač, kao što ne znamo jesu li radovi dozvoljeni ili ne, ali zasigurno znamo da u modernoj hrvatskoj državi svatko pa i građanin Goran Mrnjavac ima pravo na vlastito mišljenje o javnom djelovanju bilo koje vlasti i ima pravo to mišljenje javno iznijeti. Ma koliko se to nekome svidjelo ili ne. Teretiti ga za javno iskazano mišljenje u kojem ni na koji način nije spomenuo svog poslodavca i trpati to u isti koš s poslom kojeg obavlja neobično je opasno.

K tome, uskoro će tri godine da je Nezavisna lista Marka Jelića na vlasti u Kninu. Bezbroj puta smo ponovili da su obećavali puno, a da nisu napravili ništa. Preuzeli su HDZ-ove projekte, a vlastitih nemaju. Nažalost, ne provode ni većinu HDZ-ovih projekata, a što je najgore, ne provode kako treba ni onaj najvažniji, projekt Integralne regeneracije Grada Knina. Neplanski i neracionalno troše sredstva koja nisu zaradili, a koja su im raspoređena poreznom reformom HDZ-ove vlasti na državnom nivou i uz sve to politički progone neistomišljenike, tjerajući ih na ulicu. Dakako, na mjesta protjeranih dovode sebi politički podobne kadrove. Sljedeći po redu je natječaj za ravnatelja Narodne knjižnice Knin koji je u tijeku. Vidjet ćemo što će se tamo dogoditi. Hoće li proći aktualna ravnateljica za čijeg upravljanja je knjižnica preselila u novi prostor ili će se nastaviti postavljanje podobnog kadra (bez rukovodećeg iskustva) na čelna mjesta, a o čemu se ovih dana naveliko priča u kninskim kuloarima.

O tome da su vrata kninske tvrđave u sklopu koje se nalazi spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu (na dan njegova rođenja) bila zatvorena za posjetitelje ne treba trošiti riječi. To smo, na našu žalost, očekivali. No, i to ćemo promijeniti.

S poštovanjem, Predsjednik GO HDZ KNIN Nikola Blažević

Podijeli
Twitter
WhatsApp