Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Priopćenje HDZ-a povodom napuštanje 36. sjednice Gradskog vijeća Grada Knina

Priopćenje HDZ-a povodom napuštanje 36. sjednice Gradskog vijeća Grada Knina

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Lokalni HDZ poslao je priopćenje nakon što su jučer napustili 36. sjednicu Gradskog vijeća Grada Knina, priopćenje prenosimo u cijelosti:

Jučer je započeta te odlukom predsjednice Gradskog vijeća i prekinuta 36. sjednica Gradskog vijeća Grada Knina. Gradskim vijećnicima bile su sporne dvije točke dnevnog reda, a poglavito odluka o imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja Narodne knjižnice Knin. Radi pravilnog informiranja javnosti Hrvatska demokratska zajednica ovim priopćenjem želi sa sebe skinuti stigmu krivca za loše, pristrano i potcjenjivački pripremljenu sjednicu od strane gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića. Prije svega zbog toga što je gradsko vijeće predstavničko tijelo svih građana Knina koje donosi akte iz svog zakonskog djelokruga, a u radu vijeća vijećnici aktivno sudjeluju postavljanjem pitanja, raspravljanjem i odlučivanjem prema poslovniku koji donosi gradsko vijeće. Vijećnici bi, dakle, trebali promišljati, a mišljenja i stavovi im se ne bi trebali nametati.

Prijedlog za imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja Narodne knjižnice Knin jučer se, nažalost, pretvorio u nastavak kvazidemokratske procedure izmišljene u glavi gradonačelnika Marka Jelića kojom je manjak elementarne gradonačelničke odgovornosti i hrabrosti za predlaganje svog favorita za ravnatelja Narodne knjižnice odlučio kompenzirati pozivanjem na prisilno glasovanje radnika koji to glasovanje nisu ni smjeli ni trebali provesti. Gradonačelnik je na jučerašnjoj sjednici odlučio ići do kraja u potpuno promašenoj proceduri te napraviti i korak više u tome, prebacujući krivnju za vlastitu pogrešku na one vijećnike koji nisu prihvatili imenovanje na dužnost vršitelja dužnosti osobe koju Gradsko vijeće nije prihvatilo kao trajnije rješenje prije samo sedam dana.

Valja znati da su prijedlozi pojedinih odluka u bilo kom parlamentu na svijetu teme za raspravu i odlučivanje, a ne za bezuvjetno prihvaćanje. Kada bi bilo drugačije odnosno kada bi vijećnici MORALI prihvaćati gradonačelnikove prijedloge onda bismo živjeli u diktaturi. Nažalost, tri godine nakon početka ili godinu prije isteka mandata gradonačelnika Marka Jelića, razvidno je da imenovani gospodin prilično pogrešno poima vlastito poslanje u gradskoj upravi grada Knina. Hrvatska demokratska zajednica i još dvoje odgovornih vijećnika naprosto nisu željeli sudjelovati u scenariju i režiji Marka Jelića po principu ”biće onako kako ja predložim ili nikako drugačije”.

Postojao je ovaj grad i Narodna knjižnica prije njega, a postojat će i nakon njega, ma koliko on prijetio zatvaranjem knjižnice ili gašenjem radnih mjesta radnika koji samo žele raditi svoj posao. HDZ će u tome sudjelovati kao i uvijek samo onda kada je interes naših građana u pitanju, štiteći prava onih koji žele živjeti i raditi u Kninu, no pristajanje na ucjene i preuzimanje krivnje i odgovornosti za tuđu samovolju nešto je na što nijedan odgovoran član Hrvatske demokratske zajednice neće pristati. Drago nam je što su se u toj misiji s nama poveli i drugi odgovorni vijećnici. Mi nastavljamo raditi za dobrobit naših građana, spremni i nadalje prihvatiti svaki kvalitetan prijedlog ili osobu čiji će rad doprinijeti dobrobiti naših građana.

Ostalo neće proći!

Podijeli
Twitter
WhatsApp