Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća zbog izbora v.d.ravnatelja knjižnice

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća zbog izbora v.d.ravnatelja knjižnice

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Sjednica Gradskoga vijeća Grada Knina naprasno je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Naime,vijećnici HDZ-a nisu prihvatili jedinu točku dnevnog reda- izbor v.d. ravnatelja Narodne knjižnice Knin kao ni dopunjenu točku- izmjenu Statuta Pučkog otvorenog učilišta Knin. Radnicima knjižnice upitne plaće – javlja radio Knin.

HDZ-ovcima nije sporan predloženi kandidat , dipl. knjižničar Ivica Šimić, već način na koji je predložen. Naime, djelatnicima knjižnice dat je izbor da glasuju za jednog od dva kandidata. Šimić je jednoglasno predložen. Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Nenad Tisaj tražio je da se točka povuče s dnevnog reda.

„ Gradonačelnik je s ovim načinom imenovanja vršiteljem dužnosti kompromitirao i ovu osobu. Moram spomenuti i priče koje kruže gradom, a to je ukoliko se ne izabere v.d. ravnatelja da će se knjižnica ugasiti , da radnici neće dobiti plaće . Moraju biti svjesni i radnici i naši sugrađani da to ne ide baš tako kako gradonačelnik voli predstaviti jer da bi se knjižnica ugasila moraju o tome odlučiti Ministarstvo kulture i Gradsko vijeće, a to nikome nije u cilju. Gradonačelnik je imao dovoljno vremena da razmisli i predloži novog kandidata pa onda na propisan način predloži ravnatelja. Stoga tražimo da se povuče ova točka s dnevnoga reda”, rekao je Tisaj.

No, točka nije povučena a gradonačelnik je istaknuo:

„Vi ste svjesni da bez ovlaštene osobe za zastupanje nema plaća za radnike, nema godišnjih odmora, nema plaćanja računa. Kažete ne radi se o osobi- nego o čemu se ovdje radi. Jasno je da se radi o animozitetu vašeg predjsednika prema jednoj osobi. Ja sam osobu predložio po savjetu radnika koji su jednoglasno odabrali kandidata. Danas ravnateljici istječe mandat i bio sam dužan u najkraćem roku sazvati sjednicu. Vjerujte mi- kada se ponovno raspiše natječaj ja ću opet tražiti mišljenje radnika i to se ništa neće promijeniti. Držite kao taoce ne samo djelatnike knjižnice već i čitav grad”.

Reagirala je i nezavisna vijećnica Marina Krvavica koja je kaže, osupnuta načinom na koji je gradonačelnik ovo proveo. „Očito je da nam gradonačelnik nakon tjedan dana stavlja isto ime i prezime pred nas. Što je očekivao od nas? Poanta je da nas vijećnike uopće ne poštiva, mi smo tu nužno zlo koje smo tu zbog demokracije, a on demokraciju shvaća na svoj rastezljivi način, znači bit će samo onako kako on hoće. Svoju odgovornost prebacuje na naša pleća”.

Vijećnici HDZ-a napustili su vijećnicu i kako više nije bilo kvoruma, sjednica je prekinuta. 

Radio Knin

Podijeli
Twitter
WhatsApp