Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Potres magnitude 5,4 pogodio Crnu Goru, treslo i u Kninu

Potres magnitude 5,4 pogodio Crnu Goru, treslo i u Kninu

Podijeli
Twitter
WhatsApp

U ranim jutarnjim satima u četvrtak, Crnu Goru zatresao je snažan potres magnitude 5,4 prema Richterovoj ljestvici. Potres je, prema izvješćima, imao svoj epicentar u mjestu Čarađe, u općini Nikšić, te se osjetio široko po regiji – od Hrvatske do Bosne i Hercegovine, pa sve do Srbije. Hrvatska Seizmološka služba zabilježila je ovaj događaj kao još snažniji, navodeći magnitudu od 5,6.

Potresu je uslijedilo tridesetak manjih seizmičkih aktivnosti, čiji su intenziteti varirali od 3,5 do 1,5 po Richteru, prema riječima Milene Tomanović, načelnice Odsjeka za analizu i obradu seizmoloških podataka. Iako za sada nema izvještaja o materijalnoj šteti, Tomanović napominje da je regija već bila poprište potresa slične magnitude.

Potres je izazvao zabrinutost među stanovništvom, pogotovo što se jasno osjetio u različitim dijelovima regije, uključujući i Knin, gdje su mještani također osjetili njegove učinke. Seizmolog Srđan Ceković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju napomenuo je da je, srećom, epicentar bio u nenaseljenom području, što je potencijalno smanjilo opseg materijalne štete.

Podijeli
Twitter
WhatsApp