Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

POLICIJA Vodice: U prometnoj nesreći maloljetni vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede

POLICIJA Vodice: U prometnoj nesreći maloljetni vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 36-godišnje vozačice će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dok će protiv maloljetnika biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama
Foto: Ilustracija

U nedjelju, 20. listopada oko 17,20 sati u Vodicama, došlo je do prometne nesreće u kojoj je maloljetni vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način da 36-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, ulaskom u raskrižje te vršeći radnju skretanja u lijevo nije se uvjerila da navedenu radnju može obaviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu, uslijed čega dolazi do sudara njenog vozila i prednjeg dijela motocikla marke šibenskih registarskih oznaka bez homologiranih uređaja koji omogućuju nesmetanu vidljivost ( dva retrovizora), kojim je upravljao maloljetnik dok se na istom u svojstvu putnika nalazio drugi maloljetnik.

U trenutku prometne nesreće, vozač motocikla je vršio nepropisno pretjecanje navedenog vozila preko središnje uzdužne pune crte na kolniku te je od siline udara zajedno s motociklom i putnikom pao na tlo.

Na mjestu događaja sudionici prometne nesreće su razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima.

Dana 21. listopada maloljetni vozač je u Općoj bolnici u Šibeniku zatražio liječničku pomoć gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Nakon saznanja o prometnoj nesreći policijski službenici Postaje prometne policije Šibenik su dana 21. listopada obavili radnje očevida.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 36-godišnje vozačice će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dok će protiv maloljetnika biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU Šibensko-kninska

Podijeli
Twitter
WhatsApp