Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

POLICIJA Tjedna analiza prometa

POLICIJA Tjedna analiza prometa

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, odnosno u vremenu od 5. do 11. kolovoza na našem području ukupno se dogodilo 38 prometnih nesreća, od kojih 16 s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom, a u istima 1 je osoba zadobile teže ozlijede, a 15 osoba su lakše ozlijeđene
FOTO: ilustracija

Od ukupnog broja prometnih nesreća 16 ih se dogodilo na području Šibenika u kojima je   7 osoba zadobilo lakše ozlijede, 11 na području Vodica u kojima su 1 osobe teže i 6 osobe lakše ozlijeđene, na području Knina dogodilo se 6 nesreća s materijalnom štetom  te na području Drniša dogodilo se 5 prometnih nesreća u kojoj su 2 osobe zadobili lakše ozlijede.

Dominantni uzroci prometnih nesreća protekli tjedan je bili su nepropisna brzina – 11, zatim vožnja na nedovoljnoj udaljenosti – 6, nepropisna vožnja unazad – 5, nepropisno kretanje vozila po kolniku – 4 i dr.

U promatranom vremenu protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto ukupno 493 prometnih prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisna brzina – 264, nekorištenje pojasa – 26, nekorištenje kacige – 11, vožnja pod utjecajem alkohola – 14, nepropisno uključivanje u promet – 12,  tehnički neispravno i neregistrirano vozilo – 17, nepropisno pretjecanje – 3, upravljanje vozilom pod zabranom – 2, vožnja u zabranjenom smjeru – 4, nepropisno parkiranje – 63 i dr.

Zbog počinjenih prekršaja  iz prometa je isključeno 28 vozača i 18 vozila, 13 osoba su zadržane do otrežnjenja, a 6 su uhićene i dovedene prekršajnom sucu na žurni postupak.

Izdvajamo  jedan događaj gdje je vozač privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku:

– dana 11. kolovoza u 23,40 sati na području Vrbnika, policijski službenici su zaustavili 64-godišnjeg vozača osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka, kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,97 g/kg.

Izvor: PU Šibensko-kninska

Podijeli
Twitter
WhatsApp