Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

POLICIJA Pod utjecajem alkohola počinili prometne prekršaje

POLICIJA Pod utjecajem alkohola počinili prometne prekršaje

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Kod jednog od vozača utvrđena i prisutnost droge kokain i amfetamin, drugi odbio testiranje na drogu, dok će 39-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće tijekom dana uz optužni prijedlog biti priveden na sud
FOTO: ilustracija

Šibenik: upravljao motociklom s 0.41 promila, odbio testiranje na drogu

U subotu, 26.srpnja u 00,20 sati u Šibeniku, policijski službenici Postaje prometne policije Šibenik zaustavili su 22-godišnjaka koji je u vidno alkoholiziranom stanju upravljao motociklom šibenskih registarskih oznaka. Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,41 g/kg, te se na zahtjev policijskih službenika odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu.

Temeljem čl. 190 st. 1. Prekršajnog zakona s vozačem je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sklopljen sporazum.

Tisno: vozio s 1.01 promila i pod utjecajem droge kokain i amfetamin

Jutros, 28. srpnja  u 01,35 sati u Tisnom, policijski službenici Postaje prometne policije Šibenik zaustavili su 28-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka u vidno alkoholiziranom stanju. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1.01. g/kg, te je obavljenim preliminarnim testiranjem na opojne droge utvrđenoa prisutnost kokaina i amfetamina. Prilikom postupanja policijskih službenika 28-godišnjak je dragovoljno predao pvc vrećicu u kojoj se nalazila droga kokain izmjerene bruto težine od 1 grama.

Zbog počinjenih prekršaja protiv 28-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog.

Primošten: izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 1.81 promila

Jutros, 28. srpnja u 01,40 sati u Primoštenu, 39-godišnji državljanin RH  je upravljao osobnim automobilom austrijskih nacionalnih oznaka, kojemu je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1.81 promila, dolaskom do preglednog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila,  prelazi na suprotnu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje prednjom stranom vozila udara u uzdignuti betonski ivičnjak nogostupa nadvožnjaka te se odbija i udara u zaštitnu ogradu.

Zbog izazivanja prometne nesreće 39- godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije policije te će tijekom dana uz optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Stranica
Stranica

Izvor: PU Šibensko-kninska

Podijeli
Twitter
WhatsApp