Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

POLICIJA Kod dvojice državljana Velike Britanije pronađena veća količina droge

POLICIJA Kod dvojice državljana Velike Britanije pronađena veća količina droge

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni 38-godišnjak i 31-godišnjak su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske
FOTO:PU

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga su proveli kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim i 31-godišnjim državljanima Velike Britanije osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su u ponedjeljak,15. srpnja u 21 sat u mjestu Tisno u ul. Put Jazine, uočili mušku osobu sumnjivog ponašanja te prilikom legitimiranja utvrdili da isti nema dokument kojim bi potvrdio identitet. Poradi provjere identiteta, policijski službenici su na poziv osumnjičenog ušli u apartman u kojem isti boravi kojom prilikom je dao na uvid osobnu iskaznicu te je policijskim službenicima dragovoljno predao 8 pvc vrećica ispunjenih drogom kokain ukupne bruto težina 5,30 grama te 4 pvc vrečice ispunjene drogom ketamin ukupne bruto težina 2,64 grama, nakon čega se osumnjičeni 31-godišnjak dao u bijeg.

Tijekom postupanja policijskih službenika, u navedenom apartmanu nalazila se još jedna muška osoba, koja se po uočavanju policijskih službenika također dala u bijeg, na način da je preskočila balkonsku ogradu.

Brzom intervencijom policije nad osumnjičenim 31-godišnjakom su uporabljene sredstva prisile-tjelesna snaga i sredstva za vezivanje radi sprječavanja bijega i privođenja u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, dok je drugi muškarac, osumnjičeni 38- godišnjak naknadno pronađen i uhićen.

U sklopu istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga apartmana u Tisnom u kojem osumnjičeni borave, kojom prilikom je u sobi 38-godišnjaka pronađeno i oduzeto:
11 pvc vrećica ispunjenih drogom kokain ukupne bruto težine od 7,7 grama
16 pvc vrećica ispunjenih s drogom ketamin ukupne bruto težine od 11,2 grama ,
66 pvc vrećica ispunjenih s drogom mdma ukupne bruto težine od 46,2 grama,
17 pvc vrećica s ispunjenih s drogom mdma ukupne bruto težine od 11,9 grama,
3 pvc vrećice ispunjene s drogom hašiš ukupne bruto težine od 18 grama,
61 komad tableta smeđe boje oblika faraona, karakterističnog izgleda za drogu mdma, tzv.“ecstasy
Daljnjom pretragom, u sobi 31-godišnjaka je pronađeno i oduzeto:
25 pvc vrećica ispunjenih s drogom ketamin ukupne bruto težine od 17,5 grama,
50 pvc vrećica ispunjenih s drogom mdma, ukupne bruto težine od 35 grama,
12 pvc vrećica ispunjenih s drogom mdma ukupne bruto težine od 9,6 grama,
1 smotuljak načinjen od prozirne pvc vrećice ispunjen s drogom hašiš bruto težine od 0,6 grama,
28 komada tableta smeđe boje oblika faraona, karakterističnog izgleda za drogu mdma tzv.“ecstasy,
i novac

Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni državljani Velike Britanije su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku policijske uprave šibensko-kninske.

Izvor: PU Šibensko-kninska

Podijeli
Twitter
WhatsApp