Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

OD PONEDJELJKA Online nastava u srednjim školama na području Šibensko-kninske županije

OD PONEDJELJKA Online nastava u srednjim školama na području Šibensko-kninske županije

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Sukladno mišljenju epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo ŠKŽ, a temeljem preporuke županijskog Stožera civilne zaštite, Šibensko-kninska županija kao osnivač srednjih škola na svojem području suglasna je da srednjoškolske ustanove primjenjuju model „C“ organiziranja nastave na daljinu,  počevši od 14. prosinca do 23. prosinca 2020. godine. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Prateći razvoj epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na Šibensko-kninsku županiju, nametnula se potreba donošenja odluke o organizaciji nastave po modelu „C“, odnosno online modelu.

Budući da broj aktivnih slučajeva raste, kako u našoj županiji, tako nažalost i u drugim krajevima Hrvatske, a briga o lokalnoj zajednici županijama je u fokusu, članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija dana 8. prosinca održali su hitni online radni sastanak na kojem su analizirali pojedinačne situacije u osnovnim i srednjim školama radi jednoobraznog pristupa po pitanju modela održavanja nastave za cijelu RH.

Analizom je utvrđeno da od 20 županija i Grada Zagreba, jedino dvije županije imaju kombinirani model, dok ostali planiraju ili su već uveli „C“ model, odnosno online nastavu za srednje škole.  

Problemi u održavanju nastave su višestruki; određeni broj nastavnika, nenastavnog osoblja i samih učenika zaražen je virusom ili je zbog kontakta sa zaraženim osobama u samoizolaciji, brojna razredna odjeljenja izvode nastavu kombinirano (model ”A” i model ”C”), a postoje i problemi s javnim linijskim prijevozom u kojem se teško može osigurati distanca između putnika kojima se pak ne može naložiti nošenje zaštitnih ili medicinskih maski. 

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije stoga je zatražio mišljenje nadležne epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo ŠKŽ koja održavanje nastave na daljinu drži prihvatljivim modelom s ciljem poboljšanja ukupne epidemiološke slike u našoj županiji. 

Sukladno mišljenju epidemiološke službe nadležnog Zavoda za javno zdravstvo, a temeljem preporuke županijskog Stožera civilne zaštite, Šibensko-kninska županija suglasna je da srednjoškolske ustanove čiji je Županija osnivač primjenjuju model „C“ organiziranja nastave (nastava na daljinu)  počevši od 14. prosinca do 23. prosinca 2020. godine, što je u konačnici prihvaćeno i od dionika odgojno-obrazovnog procesa u srednjim školama.

Istekom školskih praznika, svaka škola će, u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom odabrati po kojem će modelu nastaviti provođenje nastave za početak drugog polugodišta.”

Podijeli
Twitter
WhatsApp