Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

OBAVIJEST: Izmjene u programu 1. Skradinskog festivala rižota i načina života

OBAVIJEST: Izmjene u programu 1. Skradinskog festivala rižota i načina života

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Kao što smo već najavljivali, u Skradinu se u petak i subotu, 13. i 14. rujna 2024. godine, održava Festival rižota i načina života, prvi takve vrste u Hrvatskoj, a uz nadaleko poznati skradinski rižot, posjetitelji će moći uživati i u poznatom crnom rižotu, te zanimljivim panelima o gastronomiji i vinu.

Petak, 13. rujna, rezerviran je za dva stručna panela u Scardonia Parku, i to: “Gubi li tradicionalna gastronomija korak s aktualnom konfekcijskom gastro potražnjom?“ (11:00) i “Enološka raznolikost i bogatstvo Hrvatske – prednosti i izazovi“ (12:00). Vrhunac događanja slijedi u subotu, 14. rujna, na Trgu Male Gospe, gdje nas od 17 sati očekuje RIŽOT Cooking Show na kojem će vrsni kuhari iz Hrvatske i Italije pripremati razne kombinacije rižota – od tradicionalnih receptura i čuvenog skradinskog rižota do modernih varijacija. Chefovi u čijim ćete jelima imati priliku uživati su: Katija Guljelmović (Dubrovnik; rižot od mesa plavog raka), Antonio Makale (Konoba Prslika, Zlarin; rižot od sušenih morskih plodova), Dragica Lukin (Istra; slatka verzija rižota), Elisa Tommasoni (Italija; rižot od jakobove kapice, carpacio od pastrve u kremi od kupusa i kozjeg sira), Luca Gioiello (Italija; Risotto del contadino), Mario Pavić (Konoba Mario, Rogoznica; rižot od sušenih rajčica i kozica), Igor Vlatković (Osječko – baranjska županija; rižot sušena riječna riba), Ivan Bulat (Bonaca Skradin; crni rižot – sipa), Ante Pižić (Arka Skradin; skradinski rižot), Mirjana Kotiga (Miro tartufi d.o.o. Motovun; rižot s tartufima) te Hrvatski otočni proizvod – Ksenija Baljkas (OPG Kapari Kaprije; kapari u kvasini, motar u kvasini, ljutika u kvasini).

Uz dobru hranu, ide i dobro piće, a zato će se pobrinuti cijenjeni skradinski vinari i njihovi gosti. Uz domaćine, moći ćete kušati i vina Osječko-baranjske županije. 

Završni koncert glazbene dive Jasne Zlokić na rasporedu je u 21 sat. 

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp