Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Nema novooboljelih u županiju, u Kninu se oporavilo 7 osoba

Nema novooboljelih u županiju, u Kninu se oporavilo 7 osoba

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Na dan 4. svibnja 2020. godine nema novooboljelih te se oporavilo 7 osoba tako da se na području grada Knina nalazi ukupno 7 osoba zaraženih koronavirusom.

“Nakon proteka vremena od 28 dana od pojave prvih simptoma se smatra da je osoba ozdravila. Prema objašnjenju infektologa, zaražena osoba i prije potpunog ozdravljenja prestaje biti infektivna, odnosno više ne može prenijeti zarazu na drugu osobu.

Pa je, stoga, definiran period od 28 dana kad više sigurno nema opasnosti od širenja zaraze. Testiranje po proteku tog perioda se provodi samo nad medicinskim djelatnicima. To je neka vrsta nadstandarda” – pojasnio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Knina, Marijo Ćaćić.

Županija i dalje vodi neispravnu evidenciju osoba koje su vezane za Kninsku bolnicu pa su prema tim informacijama naveli kako je u Kninu ozdravilo ukupno 10 osoba. Prisjetimo se samo nekih od osoba koje županija i dalje vodi pod Knin iako se tu ne nalaze:

– Djelatnici bolnice koji ne žive i ne nalaze se u Kninu nego su im tu samo uzeti uzorci, te su zadnji put bili u Kninu prije mjesec dana.

– Pacijente koji su samo testirani u Kninu te su nakon toga prebačeni u Šibenik gdje i žive.

– Pacijente koji su otpušteni iz Kninske bolnice te su nakon nekoliko dana testirani u svom mjestu prebivališta i tamo su se pokazali pozitivnim.

Podijeli
Twitter
WhatsApp