Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

NATJEČAJ za izbor i imenovanje – ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije

NATJEČAJ za izbor i imenovanje – ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije

Podijeli
Twitter
WhatsApp

NATJEČAJ
za izbor i imenovanje

ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije

I.

Za ravnatelja može biti imenovana osoba koja ispunjava sljedeće uvjete:

  • završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij,
  • najmanje pet godina radnog iskustva u struci

II.

Uz prijavu na natječaj kandidati su obvezni podnijeti:

  1. životopis u kojem će u skladu s dostavljenim uvjetima obrazložiti ispunjavanje uvjeta propisanih natječajem,
  2. diplomu o završenom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju ili integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, u izvorniku ili preslici,
  3. uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci) u izvorniku,
  4. dokaz o hrvatskom državljanstvu, u izvorniku ili presliku,
  5. potvrdu o podacima evidentiranim u evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u svrhu dokazivanja radnog staža u izvorniku,
  6. program rada i razvoja Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije za mandatno razdoblje.

III.

Ravnatelj Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije imenuje se na mandat u trajanju od 4 godine, počevši najkasnije od 13. prosinca 2024. godine.

IV.

Rok za podnošenje prijava na natječaj je8 dana od dana objave natječaja u „Narodnim novinama“.

Uz ispunjavanje svih uvjeta, sukladno posebnim zakonima, prednost ispred svih kandidata ostvaruju osobe temeljem posebnih zakona, a što obvezno dokazuju preslikom odgovarajućeg dokumenta.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno čl. 102. st. 1. – 3. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17, 98/19 i 84/21) uz prijavu na natječaj dužan je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i sve potrebne dokaze iz članka 103. navedenog zakona. Popis dokaza na temelju kojih se ostvaruje prednost dostupan je na internetskoj stanici Ministarstva hrvatskih branitelja, poveznica: https://branitelji.gov.hr/ zaposljavanje-843/843

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno odredbi članka 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata („Narodne novine“, broj 84/21), uz prijavu na javni natječaj, dužan je priložiti pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze iz članka 49. stavak 1. istog Zakona. Popis dokaza na temelju kojih se ostvaruje prednost dostupan je na internetskoj stanici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti sukladno odredbi članka 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20), dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe sa invaliditetom.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno odredbi članka 48f. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 77/92, 86/22, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19), dužan je priložiti pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, rješenje odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, te dokaz o tome na koji je način prestao radni odnos.

Na natječaj se mogu javiti osobe obaju spolova sukladno članku 13. stavku 2. Zakona o ravnopravnosti spolova.

Natječaj se objavljuje u „Narodnim novinama“ i internetskim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave natječaja u „Narodnim novinama“, na adresu: Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Matije Gupca 74, 22000 Šibenik, s naznakom “NATJEČAJ ZA RAVNATELJA – NE OTVARATI“.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Zavod pridržava pravo poništenja natječaja odnosno pravo ne odabrati nijednog kandidata, bez obveze obrazlaganja svoje odluke.

Po procjeni, obavit će se s uredno prijavljenim kandidatima razgovor ili testiranje. Kandidat koji ne pristupi razgovoru ili testiranju smatra se da je povukao prijavu i više se ne smatra kandidatom prijavljenim na natječaj.

Kandidat izabran i imenovan za ravnatelja s Zavodom za javno zdravstvo, zastupanim od Upravnog vijeća, potpisuje ugovor o radu u punom radnom vremenu na određeno vrijeme od četiri godine. Ovim ugovorom izabran i imenovan ravnatelj obvezuje se u roku od tri godine od 01. 04. 2023. god., kao dana stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti („Narodne novine“, broj 33/23) steći kompetencije iz područja upravljanja u zdravstvu sukladno čl. 26. i 78. Zakona, koju vrstu i način pravilnikom propisuje ministar. Po isteku mandata ista osoba može biti ponovno imenovana za ravnatelja na temelju natječaja.

Kandidati su dužni dostaviti elektroničku adresu radi nesmetane korespondencije u svrhu pravovremenog i nesmetanog odvijanja postupka provođenja natječaja.

Podnošenjem prijave na natječaj, kandidati su izričito suglasni da Zavod, kao voditelj zbirke osobnih podataka, može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provedbe natječajnog postupka sukladno propisima koji uređuje zaštitu osobnih podataka.

Svi kandidati biti će obavješteni o rezultatu natječaja najkasnije u roku od 45 dana od dana zaključenja natječaja.

KLASA: 007-03/24-01/23
URBROJ: 2182-26-07-03-2024-3
Šibenik, 30. kolovoza 2024.

Upravno vijeće
Zavoda za javno zdravstvo
Šibensko-kninske županije

PREDSJEDNIK
Ante Čupić, mag.oec.

Izvor: Šibensko kninska županija

Podijeli
Twitter
WhatsApp