Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

[FOTO] Održana svečana sjednica Gradskog vijeća, evo tko je sve dobio nagrade i priznanja

[FOTO] Održana svečana sjednica Gradskog vijeća, evo tko je sve dobio nagrade i priznanja

Podijeli
Twitter
WhatsApp

Danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Gradonačelnik Jelić prezentirao dio učinjenog u proteklih godinu dana.

Nagrade i priznanja dodijeljena su:

GRB GRADA – HRVATSKOJ GORSKOJ SLUŽBI SPAŠAVANJA

Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja dodijeljen je “Grb Grada Knina” za 70-godišnji nesebičan rad i doprinos društvenoj zajednici kroz pruženu pomoć, iskazanu humanost i hrabrost. 70 godina postojanja i rada Hrvatske gorske službe spašavanja dovoljan su razlog za odavanje priznanja Službi koja brine o našoj sigurnosti 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Jedan poziv je dovoljan da se angažira svo ljudstvo, sva sredstva kojima Služba raspolaže da bi se krenulo u pomoć potrebitima.
Priznanje „Grb Grada Knina“ dodjeljuje se upravo Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, jer je to nagrada koja se dodjeljuje za humana djela i za zapaženu građansku hrabrost, i danas ne postoji netko tko ju više zaslužuje od našega HGSS-a.

PLAKETA GRADA KNINA – PETRU ČAGLJU, dr. med., ravnatelju Doma zdravlja Knin

Petru Čaglju je dodijeljena Plaketa Grada Knina za doprinos liječničkoj struci, odgovoran i savjestan odnos prema pacijentima te dugogodišnji predan rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Načelo rada dr. Čagalj, kao ravnatelja u prvom redu je usmjereno na odgovoran i savjestan odnos s pacijentima, poštovanje i uvažavanje zdravstvenih i nezdravstvenih radnika ustanove te otvorena suradnja s drugim zdravstvenim ustanovama i jedinicama lokalne samouprave, što su sve razlozi kojima se vodio Odbor za dodjelu priznanja Grada Knina u svom prijedlogu da se Plaketa Grada Knina ove godine dodijeli upravo gospodinu Petru Čagalj, dr. medicine.

NAGRADA GRADA KNINA – IVANU VUKIĆU, državnom tajniku u Ministarstvu hrvatskih branitelja

Ivanu Vukiću je dodijeljena Nagrada Grada Knina za dugogodišnji predani rad i suradnju s braniteljskim udrugama s područja Grada Knina u rješavanju problema hrvatskih branitelja.

Državni tajnik Vukić dao je nemjerljiv doprinos u rješavanju problema hrvatskih branitelja, od stambene problematike, do pomoći invalidima Domovinskog rata. Vrata njegovog ureda u Zagrebu uvijek su otvorena istinskim braniteljima.

NAGRADA GRADA KNINA – JOSIPU ČOPU, dipl. oec., glavnom tajniku Hrvatskog olimpijskog odbora

Josipu Čopu je dodijeljena Nagrada Grada Knina za izniman doprinos razvoju kninskog sporta i za zapažena ostvarenja u razvoju olimpijskog pokreta.

Gospodin Čop, nekada vrhunski sportaš, nogometaš nogometnih klubova Varteks, Dinamo, Hajduk, Zagreb te austrijskih klubova Sturm iz Graza i Wildon iz Wildona, po završetku nogometne karijere i dalje ostaje u sportu, u početku u vrhovnoj nogometnoj administraciji, a danas kao dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora.

NAGRADA GRADA KNINA – ZLATKU MATEŠI, predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora

Nagrada Grada Knina dodijeljena je Zlatku MatešI za izniman doprinos unapređenju razvoja kninskog sporta i za zapažena ostvarenja u razvoju olimpijskog pokreta.

Iz bogate karijere gospodina Mateša, pravnika po struci, izdvojit ćemo samo mali dio iz njegovog profesionalnog rada , zastupnik u Hrvatskom saboru od 2000. – 2004. godine, predsjednik Vlade RH od 1995.-2000. godine, suosnivač, prodekan i predavač strateškog menadžmenta i strategija Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta od 2003. godine, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora od 2002. godine, sad već u petom mandatu.

NAGRADA GRADA KNINA – BOGDANU CVJETKOVIĆ prof. emer., umirovljenom profesoru Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Nagradu Grada Knina za životno djelo dobio je Bogdan Cvjetković za zapažene rezultate u znanstvenom, nastavnom i stručnom radu te promicanju lika i djela dr. Lovre Montija.

Kninjanin po majci, gospođi Antonii Monti, koja je tridesetih godina prošloga stoljeća radila i kao liječnica u kninskoj bolnici, profesor Cvjetković ima neraskidive veze s našim Gradom. Iz njegovih sjećanja o posjetama Kninu poslije drugog svjetskog rata, kada je kao dijete šetao po našoj jedinstvenoj, prekrasnoj Tvrđavi, odlazio na izlete do Krčića, vidi se njegova povezanost s Kninom.

Tijekom bogate sveučilišne karijere i velikim brojem obveza koje ista donosi, posjeti Kninu postaju rjeđi, ali kada je trebalo pomoći ovome kraju profesor Cvjetković je pokazao da mu je Knin i dalje u srcu. Otvaranjem našeg Veleučilišta „Marko Marulić“ profesor Cvjetković se ponovno vraća Kninu i postaje jedan od prvih profesora na istome.
Postoji neraskidiva veza profesora Cvjetkovića, po majci Monti, s ovim krajem i jednim od najvećih u povijesti ovoga Grada, prvim gradonačelnikom Knina, hrvatskim političarem i publicistom, dr. Lovrom Montijem, velikim zagovornikom poljoprivrede, koju profesor Cvjetković i danas njeguje i čini sve kako bi Grad Knin očuvao sjećanje na jednog od najvećih žitelja Grada Knina kroz njegovu povijest.

Ovo su samo male crtice iz bogatog profesionalnog i privatnog života profesora Cvjetkovića, koje čine njegovu neraskidivu vezu s ovim krajem i koje su bile jedan od razloga za prijedlog Odbora za dodjelu priznanja, da se Nagrada Grada Knina za životno djelo dodijeli upravo dr.sc. Bogdanu Cvjetković, prof. emer.

Podijeli
Twitter
WhatsApp